Windows Anniversary Update Stage(1)

Windows 10 Anniversary Update

Frissítésként és tisztán is telepíthető a Redstone kódnevű javítás.

Magyar idő szerint kedd este 7 órakor ugyanis hivatalosan is elérhetővé vált a Windows 10 második hatalmas frissítése. A tavaly november óta hegesztett Anniversary Update jelentős fejlesztéseket tartalmaz, például kiegészítőkkel bővíthetővé vált az Edge böngésző tudása, alapos ráncfelvarrást kapott a Start menü, bemutatkozott az érintőtollas eszközök jobb kihasználására tervezett Windows Ink programcsomag, futtathatóvá váltak egyes linuxos alkalmazások, opcionálisan bekapcsolható sötét témát kapott a kezelőfelület, és tovább okosodott a hazánkban nem elérhető Cortana hangasszisztens. A Windows 10 Anniversary Update újdonságaira még visszatérünk egy külön cikkben.

Az Anniversary Update “gigajavítás” ingyenesen telepíthető a Windows 10 rendszert használók számára, kétféle módon installálható. A sokak számára egyszerűbb módszer, ha egyszerűen feltelepítik a Windows Update-en keresztül. Fontos tudni, hogy a frissítés hullámokban válik elérhetővé a felhasználók számára, így akár napokba is beletelhet, mire megkezdődik az automatikus letöltése és telepítése.

A kettes számú módszert a tiszta telepítés jelenti, a módszert preferálók innen tudják letölteni a Windows Media Creation Toolt. Az alkalmazással letölthető a Windows 10 Anniversary Update teljes telepítőkészlete, igény esetén még az installációhoz használni kívánt pendrive vagy DVD elkészítésében is segít az eszköz.